En de senioren mogen ook weer, de banen gaan open!

Update 21 mei; er mag ook weer gedubbeld worden!! Wel nog vooraf reserveren en uiteraard de richtlijnen volgen!

Update 10 mei: Het KNLTB protocol geeft toch nog wat specifieke details over hoe we vanaf maandag 11 mei kunnen gaan spelen.

We mogen de komende weken alleen singelen tijdens vrijspelen, dubbelspel is voor vrijspelen jammer genoeg nog niet toegestaan.

Daarnaast moeten we telefonisch een baan reserveren, spontaan naar het park gaan mag voorlopig ook nog even niet helaas.

Vanaf maandag 11 mei kan er gereserveerd worden.

We gaan voor de komende weken werken in tennisblokken van 1 uur om iedereen zo veel mogelijk te kunnen laten spelen. Want we denken dat iedereen staat te trappelen, dus het kan wel eens druk worden. En 13 banen vol mag en kan, maar meer mensen op het park laat de huidige situatie en regelgeving nog niet toe. We hopen uiteraard op jullie begrip en soepelheid. Het enthousiasme voor wat er weer wél kan voert wat ons betreft de boventoon! Hoe gaat het werken:

Graag 1 reservering per koppel per keer, dus niet voor meerdere dagen afspraken vastleggen zodat iedereen een eerlijke kans krijgt. Reserveren kan op weekdagen tussen 09:00 uur en 19:00 uur en in het weekend tussen 09:00 uur en 17:00 uur op telefoonnummer +31 70 323 80 00.

De overige regels blijven uiteraard van kracht. Een voorzichtig begin, maar het is een begin!

Lees alle details vanuit de bond hier: https://corona.knltb.nl/. Groeten,

Bestuur HTV Hanenburg

Update 6 mei:

Velen van jullie zullen gisteravond ook met veel enthousiasme de persconferentie van premier Rutte hebben bekeken. De aangekondigde versoepelingen waren ook goed nieuws voor ons als tennisclub. Want we behoren tot de niet-contactsporten en die mogen vanaf maandag weer aan de slag, ook voor volwassenen.

Uiteraard gelden er wel nog veel regels, tennis zoals we het tot nu toe kende is nog heel even niet aan de orde. Toernooien en officiële wedstrijden mogen sowieso voorlopig niet, tennis kijken ook nog niet en op het terras zitten zit er helaas ook nog niet in. Maarrrrr, we mogen wel weer tennissen. Net zoals eerder bij de openstelling voor de kinderen, blijft ook nu het clubhuis dicht. Ook de kleedkamers, toiletten en het afhangbord. De kraan buiten is wel beschikbaar.

Wie wil spelen gaat vanaf maandag 11 mei naar het park en volgt vanaf de ingang de pijlen van de looproutes. In de winkel ligt ieders pasje klaar, al zal je deze voorlopig waarschijnlijk nog niet nodig hebben. Vanuit de winkel worden de banen verdeeld, dus je hoort daar welke baan je kunt gebruiken. Zo kunnen Richard, Dennis en Jeanette zorgen dat iedereen een goed plekje heeft, mensen niet door elkaar komen te lopen of in het kleine halletje van het afhangbord te dicht bij elkaar uitkomen.

Het park zal ruim omgaan met de banen, dus alle 13 banen zullen worden gevuld als dat nodig is. Voorlopig alleen voor single. Alle huurders en lessers hebben uiteraard ook weer enorme zin om te spelen, samen moeten we de ruimte goed verdelen. Te allen tijde op minimaal 1,5 meter van elkaar!

Dus: Was zo vaak als mogelijk je handen, ga thuis naar het toilet, breng je eigen bidon of fles mee, volg de pijlen op het park, meld je altijd even bij de winkel, ga na het spelen direct weer naar huis en douche thuis. En houd afstand!

Het is een begin, we kunnen onze hobby weer lekker gaan uitoefenen. Maar houd wel echt rekening met elkaar. Niemand moet er aan denken dat er op Hanenburg mensen besmet zouden raken doordat we toch te dicht bij elkaar zijn gekomen. Neem het echt serieus!

Morgen (vrijdag 8 mei) verwachten we van de KNLTB en de gemeente Den Haag meer details over hun protocollen. Zij hebben na gisteravond even tijd nodig om alles op een rij te zitten. Mochten hier nog bijzonderheden of beperkingen uitkomen, dan houden we jullie op de hoogte.

Het park zal maandag weer gewoon elke doordeweekse dag open zijn van 08.30 uur tot 23.00 uur, op zaterdag van 08.30 tot 17.30 uur en op zondag van 09.00 tot 17.30 uur.

Wie les heeft zal een dezer dagen bericht krijgen van de trainers om de trainingen weer te hervatten.

Veel tennisplezier!

Groeten,

Bestuur HTV Hanenburg