Jeugd van HTV Hanenburg

Onze Jeugdcommissie vindt het ontzettend leuk om jeugd van 4 t/m 17 jaar enthousiast te maken en te houden voor de tennissport. Wij zijn een gezellige vereniging waar iedereen elkaar kent.

Bij HTV Hanenburg willen wij dat de tennissport toegankelijk is voor alle kinderen. Daarom is het lidmaatschap* van onze vereniging gratis voor alle kinderen tot 12 jaar, die op ons park tennisles hebben of waarvan een familielid lid is van onze vereniging. Ook is het lidmaatschap* voor de jeugd van 12 t/m 17 jaar het eerste jaar gratis
* Dit is exclusief €20 voor de KNLTB contributie per jaar. 

Zien we jou binnenkort ook bij ons op de baan? Schrijf je hier snel in.


Tennis is voor iedereen!
Of je nou een jongen of een meisje bent, talent hebt of gewoon lekker een balletje wil slaan, een beginner of al gevorderd bent of ook nog een andere sport beoefent, tennis is een sport voor het leven. Bij HTV Hanenburg willen wij dan ook dat de tennissport toegankelijk is voor alle kinderen.

Tennis jeugd Den Haag

Wat biedt het jeugdlidmaatschap van de Jeugd van Hanenburg?
Tennissen leer je natuurlijk in eerste instantie op de les van professionele tennisleraren. Daarnaast is het belangrijk om ook regelmatig vrij te tennissen om dat wat je geleerd hebt in praktijk te brengen. Natuurlijk kun je, als lid van HTV Hanenburg, zo veel vrij tennissen als je maar wil! En je kunt ook je ouders introduceren als je dat wilt. Via het digitale afhangsysteem kan ook elk jeugdlid een baan reserveren.

Tenniskids
Met dit programma biedt HTV Hanenburg jeugdspelers van 4 tot ongeveer 12 jaar een tennisprogramma waarmee ze sneller leren tennissen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen en het superleuk te maken! In drie stappen bereiden de tennistrainers en de jeugdcommissie jonge kinderen voor op het echte tennisspel: van Rood naar Oranje en Groen! En omdat kinderen al op jonge leeftijd kunnen instromen in een competitie op hun eigen niveau, is het leren tennissen veel leuker en gaat het nog sneller!

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen korte wedstrijdjes op een miniveldje met een mininetje en rode -zachte- tennisballen.

In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het echte tennis. De wedstrijden worden nu eerst gespeeld op een driekwart baan met de oranje –iets minder zachte- tennisbal en de partijtjes duren steeds langer.

De laatste fase voor het echte tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bespelen. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden op een hele baan met groene –nog steeds een iets zachtere- tennisbal worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.


Daarnaast organiseert de jeugdcommissie jaarlijks ook diverse evenementen zoals:

– Meespelen in de Tenniskids Competitie of de KNLTB Junioren Competitie, de teams worden veelal in samenspraak met de tennisschool ingedeeld

– Vrijspelen onder begeleiding van de jeugdcommissie. Vind je zelf een baan reserveren nog wat lastig, doe dan lekker mee tijdens deze evenementen.

– Jeugdclubkampioenschappen 

– Familie-pannenkoekentoernooi, elk jaar weer een groot succes. Je mag met papa, mama, oma, opa of wie dan ook uit jouw familie deelnemen. 

– In samenwerking met Tennisschool Van Hal, een aantal thema-tennisclinics per seizoen

Zien we jou binnenkort ook bij ons op de baan?